fbpx
Categorie
Conceptontwikkeling
Tags
App, Concept
Over dit project

Het aantal eenpersoonshuishoudens groeit erg hard in Nederland, omdat mensen er steeds vaker voor kiezen om alles voor zichzelf te hebben. In combinatie met digitalisering van de  wereld (alles is te regelen met je telefoon), ontstaat er steeds minder persoonlijk contact.

De afgelopen maanden zien we het steeds vaker in het nieuws: niet alleen ouderen zijn eenzaam, maar ook veel jongeren. Niet iedereen houdt van studentenverenigingen of escalatieavonden om zo een sociaal netwerk op te bouwen. Om mensen toch het huis uit te krijgen, is er KEET.

KEET is een app die mensen die graag spelletjes spelen samenbrengt. Bij aangesloten cafés worden bordspellen neergezet (door een aangesloten spelontwikkelaar) en gebruikers kunnen een oproep plaatsen om samen met anderen een spelletjesavond te houden. Ideaal als je zelf een fanatiek bordspelspeler bent, maar je vrienden niet. Of als je nieuw bent in de omgeving en nog niet weet wat de stad je te bieden heeft. Zo leer je de stad kennen én de mensen in je omgeving!

De aangesloten spelontwikkelaar zorgt ervoor dat geplaatste spellen compleet zijn. Via de app kunnen spelers bovendien recensies plaatsen, waardoor spellen meer naamsbekendheid krijgen. Bovendien bouwt de speler punten op door vaker te spelen. Met KEET-punten krijg je korting bij de aankoop van een nieuw spel.

 

‘KEET’  is een concept door VLSN. in opdracht voor Voque Akademie.